کنترل زیستگاههای گلستان برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان
- کنترل زیستگاههای گلستان برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان
غلامرضا محرابی روز شنبه در گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: زیستگاه های متعدد آبی، تالاب ها و آب بندان های مختلف گلستان از جمله مکان های دارای قابلیت گسترش و شیوع این بیماری است.
وی بیان کرد: کارشناسان دامپزشکی در قالب گروههای پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مناطق پرخطر استان از جمله سواحل دریا، تالاب ها و آب بندان ها را به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار می دهند.
وی به فعالان حوزه طیور گلستان توصیه کرد: با توجه به پیش بینی ورود سامانه های پر فشار و سرد به استان و ضرورت پیشگیری از بیماری های مرتبط با فصل سرما به ویژه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی را رعایت کنند.
وی اظهار داشت: تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گلستان مشاهده نشده اما برای پیشگیری لازم است پرورش دهندگان طیور با تشدید ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای نسبت به محافظت گله های خود اقدام کنند.
بیماری آنفلوآنزای پرندگان در جمعیت حیوانات به خصوص ماکیان ایجاد می شود و می تواند انسان را آلوده کرده و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا شود.
مطابق گزارش اداره کل دامپزشکی گلستان، در این استان شمالی علاوه بر فعالیت هزار و 52 واحد با ظرفیت جوجه ریزی 31 میلیون قطعه در سال، یک میلیون و 400 هزار قطعه طیور بومی نیز پرورش داده می شود.
استان مرزی گلستان با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است و هر ساله بخشی از پرندگان سیبری برای زمستان گذرانی به مناطق آبگیر این استان مهاجرت می کنند.